Gå til hovedindhold

Information

Sindets dag 2021

14. sep 2021
  • Læs op

Sindets dag pressemeddelelse

Sindets Dag 2021 Det perfekte og det uperfekte

Hvad gør man, når man møder alt det perfekte på nettet og de sociale medier når ens eget liv er uperfekt. Hvad gør man, når det fællesskab man er i på nettet måske slet ikke er godt for en.

I Ikast-Brande Kommune har vi valgt, at den årlige Sindets Dag skal sætte fokus på fællesskaberne på internettet på godt og ondt.

Den 3. – 6. oktober bliver fortællinger om at være i det virtuelle rum, når man er psykisk sårbar lagt på YouTube. Her fortæller brugere deres egne oplevelser om, hvad man gør ved det, man møder.

Den 7. oktober kulminerer det med en aften i Sentrum i Isenvad, hvor youtuberen Mads Marius holder foredraget: Det perfekte og det uperfekte. Mads Marius har gennem de sidste 7 år arbejdet intenst med de tabubelagte emner på kreative måder, som ikke er gjort før.

Før foredraget kan man få en snak med de borgere, der har haft videoer på YouTube, og der er forskellige infostande, hvor man kan blive klogere på tilbud til psykisk sårbare og deres netværk. I samme forbindelse optræder musikeren Lalou, der selv har været udfordret af psykisk sårbarhed, men heldigvis også har mødt mennesker, som har givet hende håb, og troet på hende, når hun ikke selv gjorde. Hun har gjort sig til talerør for dem, der er psykisk sårbare. Det er så nemt at kæmpe for andre, har hun oplevet. Meget nemmere end at kæmpe for sig selv. ”Så kunne jeg skubbe min egen smerte væk og alligevel opleve meningsfuldhed”, siger Lalou.

Brugerfortællingerne bliver lagt på Youtube. https://www.youtube.com/channel/UCrl0uXGtUxGXEPbq6dQY_zg/featured

3– 6. oktober kl 12.00, og arrangementet i Sentrum Isenvad er 7. oktober kl 19.00 – 21.30.

Billetter kan købes ved indgangen til 30 kr. Man kan betale med kontanter og mobilpay.

Ved spørgsmål kontakt:
Teamleder på Socialpsykiatrisk Center Nord Heidi Dynesen på Tlf. 30 76 48 76

Sindets dag Plakat

Her kan du se plakaten for Sindets dag 2021